Tagtik

Vormer na 9 maanden nog eens op de bank

Volg hier alles over de Jupiler Pro League

Video: bekijk hier de samenvatting van Club Brugge-Oostende

Na vijf wedstrijden zonder overwinning (2 in de Champions League en 3 in de Jupiler Pro League) heeft Club Brugge opnieuw aangeknoopt met de winst: blauw-zwart had weinig moeite met KV Oostende dat met 4-0 opzij werd gezet.

Trainer Ivan Leko posteerde een nieuwe doelman onder de lat: hij gaf een nieuwe kans aan Ethan Horvath, na de blessure van Karlo Letica die de vorige speeldag geen goede indruk had gelaten en al eerder blijk gaf van in een slechte periode te zitten.

De doelman is niet de enige die in een slechte(re) periode zit: dat is ook het geval voor Ruud Vormer. De winnaar van de laatste Gouden Schoen moest dinsdagavond tevreden zijn met een plaats op de bank. Leko gunde hem rust in deze drukke periode en wou hem ook sparen om hem er zeker bij te hebben voor de topper van zaterdag tegen Racing Genk: de Nederlander staat op vier gele kaarten en kon zich dus geen vijfde gele kaart veroorloven.

Voor Vormer was het van 11 februari 2017 geleden dat hij niet in de basis mocht starten. Dat hij op de bank bleef, was geleden van 31 januari 2016, zo vlooide Het Laatste Nieuws uit.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren