Tagtik

Vanaken: “Nu City proberen pijn te doen”

Knippert u vanochtend nog even met de oog voordat u naar de stand in de groep des doods van de Champions League kijkt? Belgisch landskampioen Club Brugge prijkt er na twee wedstrijden oververdiend mee aan de leiding samen met de wereldsterren van PSG. Na het gelijkspel in eigen Jan Breydel tegen de Fransen, pakten de Blauwzwarten dinsdagavond de scalp van RB leipzig. 4 op 6 en mee op kop.

“Dit is fantastisch”, reageert kapitein en tevens doelpuntenmaker Hans Vanaken na de partij voor de camera van VTM. “Wie gezegd had dat we na twee matchen mee op kop zouden staan, had men voor gek verklaard. Maar ja, we gaan gewoon vol vertrouwen die wedstrijden in. We hebben geen schrik. En dan zie je dat er heel veel mogelijk is, ook tegen topploegen. Dat is Leipzig toch ook, want het werd tweede in de Bundesliga. Voor rust hielden we goed druk op hun verdediging en vonden we ook de ruimtes, waardoor zij niet in hun spel kwamen. Ik had nog een goeie kans op een doelpuntje meer, er waren nóg mogelijkheden. In de tweede helft hebben we afgezien, maar uiteindelijk hebben we niet zo veel weggegeven.”
“Wat we nu verwachten? We zien wel. We moeten nu twee keer tegen Man City, het is moeilijk om al te liggen rekenen. We gaan gewoon met hetzelfde idee die match in. We gaan ook City pijn proberen doen”, aldus de Man van de Match.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren