Tagtik

UEFA-coëfficiënt: België klimt naar de top 8

Volg hier al het nieuws over Champions League

De balans van de voorbije week voor de vier Belgische vertegenwoordigers in de Europese bekers kan worden onthaald met gemengde gevoelens. Club Brugge haalde een prachtige overwinning in Monaco, maar Genk moest zich tevredenstellen met een gelijkspel tegen Besiktas, terwijl Anderlecht en Standard van hun verplaatsing naar respectievelijk Istanbul en Krasnodar terugkeren met een nederlaag in de koffers.

Vier op twaalf is te weinig, zeker omdat Racing Genk en Standard op meer hadden kunnen hopen. Toch mag de week als goed en hoopvol worden bestempeld, want in de voorlopige ranking van de UEFA-coëfficiënten steekt België Oekraïne voorbij: het komt zo op een achtste plek.

Dit seizoen doen de Belgische ploegen het ook beter dan de Turkse, Oostenrijkse en Nederlandse clubs die in de toekomst mogelijk dichter kunnen sluipen. Als de trend zich doorzet, behoudt België in de komende seizoenen vijf Europese tickets: 1 rechtstreeks ticket voor de groepsfase en 1 ticket voor de derde voorronde van de Champions League, 1 rechtstreeks ticket voor de groepsfase en 2 tickets voor de voorrondes van de Europa League.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren