Tagtik

Ronaldo keert terug naar Real Madrid

Volg hier alles over La Liga

Meer info over Real Madrid

Real Madrid heeft woensdag onder ad interim coach Solari zijn eerste wedstrijd gewonnen: in de heenwedstrijd van de 1/16e finales van de Copa del Rey won de Koninklijke met 0-4 bij Mellila, een club uit de Segunda Division B.

Een betere waardemeter voor de sterkte van het team onder de nieuwe tijdelijke coach wordt het duel van zaterdagnamiddag in eigen huis tegen Real Valladolid, de verrassende nummer 6 in de stand (terwijl de Merengues zelf pas op de 9e plaats staan).

De komst van Valladolid betekent ook de terugkeer van Ronaldo naar het Bernabéu. Niet de Portugees Cristiano Ronaldo, maar wel de eerste (en volgens sommigen de echte) Ronaldo: Ronaldo Luis Nazário de Lima. De Braziliaan is immers eigenaar van Real Valladolid, de club waarvan hij 51% van de aandelen in zijn bezit heeft.

Ronaldo maakte van 2002 tot 2007 deel uit van Real Madrid, waar hij terechtkwam in het elftal dat Los Galácticos werd genoemd. De ex-speler van PSV en Barcelona kreeg van de supporters wel de bijnaam El Gordo (de Dikke) vanwege het overgewicht waarmee hij te kampen had, maar was toch bijzonder productief, met 104 goals in zijn 177 wedstrijden voor Los Blancos.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren