Tagtik

'Plan 2020-2025: Opnieuw aanknopen met roemrijke verleden'

Het organigram van voetbalclub RSC Anderlecht wordt andermaal stevig door elkaar geschud. Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute engageren zich financieel bij de club. Marc Coucke zet dan weer een stap opzij en Wouter Vandenhaute wordt de nieuwe voorzitter van Anderlecht. 

Marc Coucke zet een stap opzij voor Wouter Vandenhaute, die zich samen met Vincent Kompany verder inkoopt in de club. Vandenhaute, voorlopig aan de slag als extern adviseur bij paars-wit, wordt ook de nieuwe voorzitter. Een verkoop van de club zou momenteel niet aan de orde zijn, zodat Coucke eigenaar van RSC Anderlecht blijft. "De huidige voorzitter, Marc Coucke, steunt het plan van Van Eetvelt voluit en wil alle ruimte laten aan het nieuwe management. Hij heeft daarom beslist om terug te treden als voorzitter, maar blijft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo wel een ambitieuze hoofdaandeelhouder", luidt het persbericht van Paars-wit.

Het nieuws komt er vier maanden nadat Anderlecht de komst van CEO Karel Van Eetvelt en Wouter Vandenhaute als extern adviseur had aangekondigd. "Karel Van Eetvelt, CEO van Anderlecht, heeft het plan ‘RSCA ‘20-‘25‘ klaar en zal dat dinsdag ter goedkeuring voorleggen aan de Raad van Bestuur van de club. Dit plan moet Sporting Anderlecht toelaten om weer aan te knopen met zijn roemrijke verleden. Van Eetvelt werkte het in de voorbije maanden uit in nauwe samenwerking met Vincent Kompany en met extern adviseur Wouter Vandenhaute", bericht RSCA.

Coucke heeft aan adviseur Wouter Vandenhaute gevraagd om zijn rol over te nemen, zodat Vandenhaute als nieuwe voorzitter het team rond Van Eetvelt volop kan aansturen. Als gevolg daarvan verkoopt Vandenhaute zijn aandelen in het agentschap Let’s Play. Hij engageert zich ook om mee in Anderlecht te investeren, net als Vincent Kompany, die ook na 2022 in Anderlecht zal blijven. Kompany wil samen met Vandenhaute Anderlecht weer naar de top brengen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sporza - HLN/Picture: Belga)

RS

RS

Mindful traveller - atleet - journalistiek en communicatie

Ook dit kan u interesseren