Tagtik

Man City-PSG: 3 Engelsen, 1 Fransman aan de aftrap

Kevin De Bruyne en Manchester City mogen zich opmaken voor de finale van de Champions League, editie 2020-2021: de Citizens wonnen dinsdagavond ook de terugwedstrijd van de halve finale van PSG (2-0), nadat ze ook al de heenwedstrijd in het Parc des Princes hadden gewonnen (1-2).

Man City heeft dan eindelijk zijn doel bereikt, want na vele jaren proberen (en met de financiële steun uit Abu Dhabi) bereikt het voor het eerst de finale waarin het kan strijden om de beker met de grote oren.

Manchester City is 9e Engelse club die een finale van een Europese beker bereikt, maar het team dat dinsdag op het veld stond is nauwelijks Engels te noemen. Bij de Citizens kwamen maar 3 Engelsen aan de aftrap: Kyle Walker, John Stones en Phil Foden. De rest van de ploeg bestond uit 2 Brazilianen (Ederson en Fernandinho), 2 Portugezen (Ruben Dias en Bernardo Silva), 1 Oekraïner (Zinchenko), 1 Duitser (Gündogan), 1 Algerijn (Mahrez) en 1 Belg (De Bruyne).

PSG, gesteund door Qatarees geld, was nog minder een 'Franse' ploeg te noemen: de Parijzenaars brachten maar 1 Fransman aan de aftrap, Presnel Kimpembe. Toen de ref de wedstrijd op gang floot, bestond PSG daarnaast uit 1 Costa Ricaan (Navas), 1 Senegalees (Diallo), 1 Spanjaard (Herrera), 2 Italianen (Florenzi en Verratti), 2 Brazilianen (Marquinhos en Neymar) en 3 Argentijnen (Paredes, Icardi en Di Maria).

(Fausto by Tagtik/Picture: Tagtik)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren