Tagtik

Jongste debutant ooit in La Liga: amper 15 jaar

Luka Romero heeft woensdagavond geschiedenis geschreven: toen hij mocht invallen voor Real Mallorca tegen Real Madrid werd hij met zijn 15 jaar en 219 dagen de jongste speler ooit in La Liga.

Romero werd geboren in Mexico, maar kwam (dankzij zijn Argentijnse vader) al uit met de U15 van Argentinië. Een contract bij Real Mallorca heeft hij nog niet: dat kan hij pas tekenen als hij in november 16 wordt. Met zijn invalbeurt in de 86e minuut verbetert hij een record uit 1939: toen speelde ene Sansón met Celta de Vigo uit bij Sevilla (1-4 winst) toen hij 15 jaar en 251 dagen oud was.

Romero mocht zijn debuut maken tegen het grote Real Madrid. Helaas voor de aanvallende middenvelder niet in het Estadio Santiago Bernabéu voor volle tribunes, maar wel in het lege Estadio Alfredi Di Stéfano, op het oefencomplex van Real Madrid in Valdebebas waar de Merengues hun thuiswedstrijden afwerken tijdens de verbouwingen aan het Bernabéu.

Ter vergelijking: de jongste speler die ooit speelde in de Jupiler Pro League, is (volgens de referentiewebsite Transfermarkt en te tellen vanaf het seizoen 1995-1996) Anthony Limbombe. Hij was 16 jaar, 2 maanden en 3 dagen jong toen hij met Racing Genk won van Lokeren op 18 september 2010.

(Fausto by Tagtik/Source: Marca, AS, Transfermarkt/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren