Tagtik

Ex-doelman Miguel Van Damme na jarenlange strijd tegen leukemie overleden

Miguel Van Damme, ex-doelman van Cercle Brugge, is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. De 28-jarige doelman vocht 5 jaar tegen leukemie.

Van Damme kreeg de diagnose van zijn ziekte toen hij net doorbrak bij Cercle Brugge. Na een behandeling werd hij genezen verklaard en keerde hij terug naar het voetbal, maar ook de ziekte keerde terug.

In september 2020 kreeg Van Damme te horen dat er geen behandeling meer mogelijk was. Hij werd in mei van vorig jaar nog vader.

"Onze allerliefste schat, papa is vannacht naar zijn laatste match vertrokken, een match die niet meer te winnen valt. Je bent heel langzaam van ons heengegaan, toch deed je het weer op je eigen manier … ijzersterk", zo schrijft zijn vrouw in een bericht op Instagram.

"Je hebt gevochten als een leeuw. We zijn zo dankbaar voor wie je was. Een voorbeeld voor velen. Je hebt me laten inzien dat opgeven niet bestaat, ook al was er maar dat ene kleine sprankeltje slaagkans, telkens weer opnieuw kwam je er te boven. Rust nu maar schat je hebt het meer dan verdiend, je bent nu verlost van alle pijn. We zien je ontzettend graag. Dikke knuffel van je twee meisjes. Tot later."

(Fausto by Tagtik/Source: Instagram, Sporza/Picture : Andy Hall via Unsplash)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KYANA (@kyanadobbelaere)

Ook dit kan u interesseren