Tagtik

Een clásico zonder Messi (en Cristiano)

Vind hier al het nieuws over La Liga

Meer info over FC Barcelona

Voor het eerst in 11 (!) jaar komt er in Spanje een clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid zonder Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, de twee absolute topsterren die het Spaanse voetbal in het voorbije decennium hebben gedomineerd. In de laatste clásico zonder het duo ging Real op 23 december 2007 winnen bij Barça met 0-1.

Dat Cristiano Ronaldo er niet meer bij zou zijn, was al sinds deze zomer en zijn transfer naar Juventus geweten. Zaterdag viel ook Lionel Messi uit bij Barça. In de topper tegen Sevilla (met 4-2 gewonnen door de Blaugranas) viel hij na een kwartier uit met een armblessure: later bleek dat hij een breuk had in zijn rechterarm heeft opgelopen.

Messi zal drie weken out zijn. Naast de clásico tegen Madrid (28 oktober), mist hij ook de duels in de Champions League tegen Inter Milaan (24 oktober en 6 november), de wedstrijd in de Copa del Rey tegen Cultural Leonesa (31 oktober) en de competitiewedstrijden tegen Rayo Vallecano (3 november) en Betis (11 november). Hij wordt terug fit verwacht tegen 24 november, voor de topper tegen Atlético Madrid.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren