Tagtik

Dit zijn de drie voornaamste kandidaten voor de Gouden Schoen (volgens Mehdi Carcela)

Volg hier alles over de Jupiler Pro League

Mehdi Carcela is aan zijn derde passage bij Standard toe. Eerder speelde hij al van 2008 tot 2011 en van 2013 tot 2015 op Sclessin. Met de Rouches won hij 1 Belgische landstitel, twee keer de Beker van België en één keer de Supercup. Twee keer won hij de Belgische Leeuw, de prijs voor de beste voetballer van Arabische afkomst in de JPL.

De hoogste individuele onderscheiding voor een voetballer in België, de Gouden Schoen, won hij echter nog niet. In 2010 dacht hij er dicht bij te zijn, maar hij eindigde pas 12e. Dit jaar ziet hij zich als een kandidaat voor de onderscheiding: "Misschien door wat ik vorig seizoen en begin dit seizoen getoond heb. Ik probeer elke match te bewijzen dat ik een goede speler ben en dat ik op een dag een persoonlijke trofee kan winnen", aldus de Belg met Marokkaans-Spaanse roots bij Het Laatste Nieuws.

Carcela ziet in de Belgische competitie veel spelers die goede dingen laten zien bij hun ploeg en die hij als kandidaten voor de Gouden Schoen ziet: "Vanaken vooral. Hij is een zeer goede speler. En zijn ploegmaat die vorig jaar won. Vormer, juist. Of Pozuelo van Racing Genk."

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren