Tagtik

De uitblinker bij de pandoering: Thibaut Courtois

Volg hier alles over La Liga

Real Madrid blijft ziek, ook na de vervanging van trainer Lopetegui door Solari: zaterdag werd in het kleine Ipuruastadion verloren van Eibar met 3-0. Een historische zege voor de kleine ploeg uit het Baskenland: voor het eerst in de 12 wedstrijden die het al speelde tegen het grote Real, kan het de overwinning pakken.

Ondanks de nederlaag krijgt Thibaut Courtois voor zijn prestatie drie sterren van AS en eveneens drie van Mundo Deportivo. Volgens Marca en Sport was hij de beste speler van de Merengues. Zonder enkele saves was de pandoering nog groter geweest. In de laatste 3 wedstrijden in La Liga slikte de Koninklijke 10 goals.

Real staat in de stand pas zesde, na Barcelona (25 punten), Atlético (24), Sevilla (23 met een wedstrijd minder), Alavés (23) en Espanyol (21 met ook een wedstrijd minder).

Real blijkt het ook moeilijk te hebben tegen een ploeg met rood-blauwe kleuren: het verloor dit seizoen al van CSKA Moskou, Levante en Barcelona en nu ook van Eibar die in deze kleuren spelen. En op 6 december moet het naar Huesca dat ook in het rood-blauw aantreedt...

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren