Tagtik

Buffon: "Courtois was niet de beste keeper op WK"

Volg hier alles over de Champions League

Meer info over Real Madrid

Streaming: volg hier LIVE de wedstrijd tussen Real Madrid en Viktoria Plzen

Real Madrid ontvangt dinsdagavond in het Estadio Santiago Bernabéu Viktoria Plzen op de derde speeldag van de Champions League. Een duel onder hoogspanning, want de Koninklijke bevindt zich in crisis en het lot van trainer Julen Lopetegui hangt aan een zijden draadje.

Thibaut Courtois wordt niet onder de lat verwacht: op het kampioenenbal krijgt Keylor Navas de voorkeur boven de Rode Duivel. Volgens Gianluigi Buffon, doelman van PSG, was Courtois overigens niet de beste doelman op het voorbije WK in Rusland.

"Hugo Lloris verdiende die titel, hij was uitzonderlijk", zo vertelde Buffon bij het Franse Canal Football Club. "Courtois speelde een heel sterk WK maar Lloris speelde een heel sterk WK én hij won, dus ik begreep het niet."

Voor Buffon behoort Courtois niet bij de top drie doelmannen ter wereld: hij noemt Neuer, De Gea en Oblak als de drie beste keepers. "En dan zijn er nog anderen zoals Courtois, Navas... We bevinden ons in een tijdperk waar er veel goede doelmannen zijn", zo besluit de Italiaanse doelman.

(DC/Picture: Photo News)

Ook dit kan u interesseren