Tagtik

Binnenkort geluidsband bij uitzending voetbalwedstrijden?

Wie dinsdagavond naar de topper in de Bundesliga tussen Borussia Dortmund en Bayern München keek via Eleven Sports had de keuze: een kanaal met het geluid van het lege stadion of een kanaal met een klankband met supportersgeluiden.

De geluidsband kwam van de Bundesliga zelf en kende veel bijval, zo vertelt Jan Mosselmans van Eleven Sports bij De Standaard. "We zagen dat heel wat mensen overschakelden naar het kanaal mét extra geluid", aldus Mosselmans. "Voor ons was het belangrijk hoe de kwaliteit van die band was en hoe de reacties zijn op dit soort producties."

Op de sociale media kwamen positieve reacties. Ook voetbalcommentator Filip Joos was positief, zo vertelt hij bij Sporza: "Zonder dat extra geluid zou ik wellicht na een halfuur gestopt zijn met kijken. Je kan dus stadiongeluid simuleren zonder dat het opvalt. Het gaf een goed gevoel als je naar die wedstrijd keek."

Voor Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder voor de Jupiler Pro League, was deze uitzending een test: "Deze evaluatie nemen we zeker mee in onze voorbereiding op de Jupiler Pro League, die in augustus waarschijnlijk ook zonder publiek zal moeten plaatsvinden", zo besluit Mosselmans.

(Fausto by Tagtik/Source: Eleven Sports, Sporza, De Standaard/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren