Tagtik

Robinho is aangekomen in de gevangenis

De 40-jarige Robinho is donderdagavond overgebracht naar de Tremembé gevangenis in de staat Sao Paulo, nadat zijn verzoek om vrijlating was afgewezen door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Terwijl Daniel Alves, die in Spanje is veroordeeld voor verkrachting, overweegt om zijn gevangenisstraf te beëindigen door €1 miljoen borgtocht te betalen, werd zijn voormalige Seleçao teamgenoot Robinho, 40, vannacht overgebracht naar de Tremembé gevangenis, vlakbij Sao Paulo.

De voormalige ster van Santos, Real Madrid en AC Milan, die donderdag in beroep was gegaan bij het Hooggerechtshof, kon zijn straf niet ontlopen. “Ik wijs het verzoek om conservatoire maatregelen af en het bevel tot gevangenhouding wordt gehandhaafd (…) zodat hij kan beginnen met het uitzitten van zijn straf”, zei rechter Luiz Fux, waarmee hij de beslissing van het Hooggerechtshof bevestigde om de man op te sluiten die in januari 2022 door de Italiaanse justitie werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf na de groepsverkrachting van een 23-jarige vrouw.

Beschermd door de grondwet van zijn land, die de uitlevering van zijn onderdanen verhindert, had Robinho zijn toevlucht gezocht in zijn bolwerk Santos, waar hij van zijn vrijheid genoot en toch discreet bleef. Maar de Italiaanse justitie had de Braziliaanse autoriteiten gevraagd om de dader van het misdrijf zijn straf in zijn geboorteland te laten uitzitten. Hij begon zijn straf uit te zitten in de P2 gevangenis in Tremembé, die “gewend is om de veiligheid en privacy van beroemde gevangenen te garanderen”, aldus de Braziliaanse media.

(L'Equipe via Tagtik/Picture : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren