Tagtik

Zwaardere straffen voor daders puddingmoord

Het Brusselse hof van beroep heeft de straffen voor de beklaagden in de zogenaamde puddingmoord fiks verzwaard. In eerste aanleg werd het koppel veroordeeld tot 7 en 10 jaar cel voor de moord op hun grootvader, maar in beroep kregen de beklaagden vandaag elk 18 jaar cel.

De 89-jarige Robert Paridaens kwam in november 2013 om het leven. In eerste instantie werd de dood van de man uit het Vlaams-Brabantse Pepingen als een natuurlijk overlijden beschouwd.

De weken na zijn dood werden de geruchten over vergiftiging en een ruzie echter steeds groter. Het parket Halle-Vilvoorde opende hierop een gerechtelijk onderzoek en liet een autopsie en een toxicologisch onderzoek uitvoeren. Hieruit bleek dat de bejaarde man overleden was aan de gevolgen van een overdosis xtc. De politie kwam erachter dat de vermoorde man zware ruzie had omtrent zijn erfenis met zijn schoonzoon Oscar D.V. (67), kleindochter Christa D.V. (43) en haar echtgenoot Johnny N. (47).

De drie zouden xtc gemengd hebben in een portie vanillepudding van de bejaarde man.

Het drietal werd opgepakt en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zowel de schoonzoon, kleindochter als haar echtgenoot, bekenden dat ze de man om het leven hebben gebracht. Uit het onderzoek blijkt dat de vermoorde man (89) een nieuwe relatie had met een 75-jarige vrouw. Het trio verdachten vond dat Robert te veel geld uitgaf aan die vrouw en op die manier hun erfenis verbraste.

Inmiddels overleed ook de schoonzoon, waardoor enkel nog kleindochter Christa D.V. en haar echtgenoot Johnny N. terecht stonden voor moord.

De Brusselse rechter oordeelde dat kleindochter Christa D.V. (43) en haar echtgenoot Johnny N. (47) schuldig zijn aan de moord op Robert Paridaens (89) uit Pepingen. De rechtbank veroordeelde hen respectievelijk tot zeven en tien jaar cel. De veroordeelden gingen echter in beroep en krijgen nu een zwaardere straf.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren