Tagtik

Zo word je gelukkiger in 2021

We willen het allemaal: gelukkiger worden. Maak er in 2021 dan ook een prioriteit van!

Het is niet zo moeilijk om een gelukkiger mens te worden; we moeten er wel enkele gewoonten voor laten vallen.

Stop met luisteren naar negatieve stemmen
Vraag je steeds af in de omgang met mensen, maar ook met media: trekt deze mij naar beneden of tilt deze mij op in het leven? Deze bronnen of mensen die een negatieve impact hebben op je leven (en op jouw geluk), probeer je stap voor stap te vermijden. Doe dit gemotiveerd en voel je er goed bij!

Droom in stapjes
Wij hebben allemaal wel die ene grote droom … maar angst houdt ons wel eens tegen, waardoor we maar blijven wachten op het juiste moment. Onderneem een kleine actie en zet morgen de volgende stap. Hierdoor voelen we ons niet meer gefrustreerd of ongelukkig want we zijn ‘bezig’ aan onze droom.

Laat kritiek van jou afglijden
Weet en besef dat kritiek niet altijd over jou gaat. Wanneer je kritiek te snel persoonlijk neemt zorgt dit voor innerlijke spanning. In dit geval praat je er best met iemand over die je vertrouwt. Samen kan je dan de ‘gebeurtenis’ beter plaatsen.

Focus op jezelf
Wij doen het allemaal wel eens: onszelf vergelijken met onze collega, vriend, buurman …
Vergelijk jezelf met jezelf! Denk aan wat je allemaal hebt overwonnen, verwezenlijkt, klaargespeeld … Focus op wat jij echt wil in jouw leven en hoe je jouw zelfvertrouwen kan een boost geven. De tijd en energie die je hierin steekt loont echt!

Gun jezelf rustmomenten
Druk, druk, druk … Ook nu velen thuis werken, blijft die druk bestaan. Denk er aan om ook thuis te zorgen voor rustmomenten om nadien nog gemotiveerder aan de slag te gaan.
Neem gerust elk uur een korte pauze waarbij je uit de buurt van jouw werkplek, de benen gaat strekken, een hapje nemen, een praatje slaan … Dit houdt je motivatie op peil!

Probeer eens iets nieuws
Stap uit je veilige en comfortabele zone. Vroeger deed je dat ook wel eens en was je nadien blij dat je dit deed. Maak toch maar eens dat vegetarische gerecht klaar, start met yoga, lopen, vissen … Heroverweeg zaken en geef ze een kans!

Wees wat minder serieus
Mensen die het leven te serieus nemen, worden sneller bang en genieten minder.
Omring jezelf daarom met een lichtere mindset: doe dit via mensen, boeken, blogs … En lach wat vaker om jezelf.

(Skwadra by Tagtik/Source: SeniorenNet/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren