Tagtik

Politie heeft tunnelkrakers bijna te pakken

De man die is opgepakt zou materiaal hebben geleverd aan de krakers. Zo zou de Georgiër een slijpschijf bij een Nederlandse winkel hebben gekocht voor de bankkraak, die druk in de pers over de hele wereld besproken werd. Deze slijpschijf werd na de kraak in de tunnel teruggevonden.

Door het serienummer te checken konden de speurders achterhalen in welke winkel het toestel verkocht was en zo kwamen ze de verdachte op het spoor. Op dit moment worden de bankrovers zelf nog opgespoord. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de daders net zoals de opgepakte man uit het Georgische milieu zouden kunnen komen. In het verleden hebben Georgiërs immers al vaker gedurfde overvallen gepleegd op diamantairs in Antwerpen.

Die bankkrakers lieten echter heel wat sporen achter waardoor het slechts een kwestie van tijd lijkt totdat ze gesnapt kunnen worden.

Zo gaf één van de mannen zijn echt gsm-nummer op bij het huren van het appartement in de Nerviërsstraat van waaruit de tunnel gegraven werd. De verhuurder van het appartement heeft zelfs de gezichten gezien van zijn twee huurders en zou ze kunnen identificeren, bevestigt hij vandaag aan Het Laatste Nieuws. Verschillende buurbewoners uit de Nerviërsstraat zagen de afgelopen weken mannen 's nachts met zakken sleuren van en naar de bewuste woning. Een buurtbewoner noteerde zelfs de nummerplaat van de wagen waarin de zakken geladen werden. In de tunnel lieten de overvallers eveneens een matras, verlengkabels en een sikkel achter, maar ook pneumatische hamers, een slijpschijf en ander bouwmateriaal achter. Op basis van deze serienummers kunnen de bankkrakers misschien ook wel gevonden worden. Ten slotte bevinden er zich ook heel wat bewakingscamera's in de joodse buurt. Zo staat er op amper 25 meter van de voordeur van het appartementsgebouw met de kelderflat, aan de overkant van de straat, een politiecamera die haarfijne beelden maakt.

Het wordt dus bijzonder warm onder de voeten van de bankrovers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren