Tagtik

Opnieuw mondmaskers dragen? "Een goed idee"

Nee, een algemene verplichting van een mondmasker zal er niet komen, maar momenteel adviseren steeds meer ziekenhuizen aan bezoekers om een mondmasker op te zetten.

Dat advies kregen al eerder bezoekers van UZ Gent, het UZ Brussel of het UZ Leuven: als bezoekers kwetsbare patiënten bezoeken of symptomen van een verkoudheid vertonen, wordt hen gevraagd een mondmasker te dragen. Ook in andere algemene ziekenhuizen komt steeds vaker dit advies voor.

Ziekenhuizen krijgen veel patiënten met infecties op de luchtwegen binnen nu het griepseizoen op volle kracht is. En dan is een mondmasker aanbevelen een goed idee, zo vindt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano bij Het Nieuwsblad. 

"We zitten volop in het griepseizoen en de piek moet nog komen. Die verwachten we pas over één tot twee weken", aldus de viroloog. "Het is zeker een goed idee om een mondmasker te dragen in ziekenhuizen, maar ook bijvoorbeeld op het openbaar vervoer. Vooral dan voor mensen met een zwakkere gezondheid die meestal vatbaarder zijn. En zeker ook voor wie symptomen heeft en anderen kan besmetten."

(HL/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren