Tagtik

Oplichting verzekering gaat fout: 3 doden

De eigenaar van een leegstaande boerderij in het Noord-Italiaanse Quargnento vond er niets beter op om te proberen zijn verzekeringsmaatschappij op te lichten door zijn bouwvallig pand in brand te steken. Op die manier wilde hij verzekeringspenningen opstrijken.

In de praktijk ging het plannetje van de Italiaan gruwelijk fout. De brand leidde in de nacht van maandag op dinsdag immers tot explosies en de dood van drie brandweerlieden. Twee andere brandweerlieden en een politieman raakten gewond.

De openbare aanklager meldt dat de eigenaar inmiddels bekend heeft. Onlangs had hij de dekking van de verzekering van de boerderij immers tot 1,5 miljoen euro verhoogd. Hij en zijn vrouw, die eveneens verdacht is, hadden flinke schulden.

De Italiaanse eigenaar had in zijn boerderij gasflessen gezet, die hij met een klokje tot ontploffing bracht. Eén van die gasflessen ontplofte echter anderhalf uur te vroeg en veroorzaakte een kleine brand. De brandweer kwam dit vuur bestrijden, maar de eigenaar verzweeg dat er nog andere gasflessen in de boerderij klaarstonden om te ontploffen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren