Tagtik

N-VA wil dat België wegblijft van antiracismeconferentie VN

De Verenigde Naties organiseeert op 22 september een antiracismeconferentie in New York. Daarmee herdenkt het de twintigste verjaardag van de World Conference Against Racism (WCAR), die in 2001 in het Zuid-Afrikaanse Durban plaatsvond. Door de jaren heen werd de conferentie echter zelf racistisch, stellen N-VA-voorzitter Bart De Wever en Kamerlid Michael Freilich. Zij vragen België dan ook om er niet naartoe te gaan.

Volgens N-VA baadt de conferentie in een sfeer van “rauwe Jodenhaat en antisemitisme”. De conferentie werd immers door de jaren heen gekaapt door Arabische landen en extreemlinkse ngo’s en ontaardden zo in een haatfestijn tegen Joden en Israël, zeggen De Wever en Freilich. Zo waren er volgens hen antisemitische pamfletten te zien en werden de fictieve ‘Protocollen van de wijzen van Sion’, die ook door de nazi’s werden gebruikt, er uitgedeeld.

“Tientallen westerse landen hebben reeds aangegeven niet te zullen deelnemen aan deze conferentie die eerder ‘voor’ racisme is in plaats van ertegen”, weet Freilich. “België is zo een eiland geworden in onze regio te midden van onze buurlanden Duitsland, Nederland, het VK en Frankrijk, die allen expliciet hebben aangegeven de conferentie te zullen boycotten. Buiten Europa hebben ook onze belangrijkste bondgenoten, waaronder de VS, Canada en Australië, hetzelfde gedaan. Waar wacht deze regering nog op? Enerzijds seksisme, racisme en genderproblematiek aankaarten en anderzijds antisemitisme oogluikend vrij spel geven. Linkse wokers kunnen dat blijkbaar.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren