Tagtik

Marathonloper gediskwalificeerd omdat hij 42km lang rookt!

Kijkt u op naar mensen die een marathon uitlopen, of topatleten die bijna onder de twee uur duiken om de 42,195km af te leggen? Wel, wat denkt u dan van deze 52-jarige Chinees?

Nonkel Chen, zoals de man gedoopt werd in de media, heeft enige bekendheid verworven door loopwedstrijden af te werken al rokend. Maar in de Xiamen marathon in China ging het mis voor de kettingroker.

Nonkel Chen werd immers gediskwalificeerd, ook al finishte hij in de loopwedstrijd over 42 kilometer. De organisatie zat immers stevig verveeld met zijn ongezonde voorbeeld.
Op basis van een nieuwe regel die in 2022 werd ingevoerd, kon de kettingrokende nonkel Chen gediskwalificeerd worden. "Onbeschaafd gedrag van lopers, zoals openlijk poepen, roken of het vertrappelen van bloembedden of groene ruimtes die de race en de veiligheid van andere lopers beïnvloeden, zal resulteren in diskwalificatie", aldus de nieuwste regels van de Xiamen Marathon.

Chen kreeg dus een DQ achter zijn naam in de resultaten van de Xiamen marathon. Zou het hem overtuigen om te stoppen met roken?

(Tagtik/Picture: Photo by Miguel A Amutio on Unsplash - Weibo Uncle Chen)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VICE News (@vicenews)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren