Tagtik

Grootste motor van besmettingen: crèches

Uit een onderzoek van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) blijkt dat wie in een kinderdagverblijf werkt 70 procent meer kans heeft om besmet te raken met het coronavirus dan de gemiddelde werknemer. Dat meldt De Morgen.

In alle sectoren waar mensen veel contact hebben met kinderen en jongeren ligt de incidentie veel hoger dan in de algemene bevolking, maar in kinderdagverblijven en crèches ligt het aantal besmettingen per 100.000 mensen het hoogst. Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van de eerste twee weken van december.

Celia Groothedde, Vlaams Parlementslid voor Groen, wijst in De Morgen op de structurele problemen in de sector: "Onze kinderopvang wordt verwaarloosd. De normen - 8 à 9 baby's per persoon - zijn bij de laagste van Europa, putten begeleiders uit en zijn slecht voor de kindjes."

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) geeft nu de organisatoren in de kinderopvang een forfaitaire subsidie om CO2-meters te installeren en zelftests aan te kopen, zo vernam de krant bij zijn kabinet.

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren