Tagtik

Drone moet zoektocht naar Belg (18) in Australië vergemakkelijken

De Australische politie zet woensdag de zoektocht naar de 18-jarige Belg Theo Hayez verder. Daarbij zal het nu ook gebruik maken van verschillende drones om de Belg alsnog te proberen lokaliseren. Ook vraagt de politie het publiek ook om beelden die werden gemaakt op de avond van de verdwijning, aan hen over te maken.

"We zijn nog altijd op zoek naar beelden van beveiligingscamera’s en dashcams die geschoten werden tussen 31 mei om 23.00 uur en 1 juni om 04.00 uur", klinkt het bij de politie van Byron Bay. Theo werd het laatst gezien toen hij een nachtclub verliet in Byron Bay. Uit camerabeelden is gebleken dat hij wel degelijk op weg was naar zijn hostel. Daar is de 18-jarige Theo echter nooit aangekomen.

De 18-jarige Théo Hayez uit het Brusselse Oudergem trok een jaar geleden op avontuur naar Australië. De student van het Athénée Royale in Oudergem hield dagelijks contact met zijn ouders, tot vorige week.

Sinds 31 mei hebben familie en vrienden van de 18-jarige Théo niets meer vernomen van hem. De jonge rugzaktoerist werd het laatst gezien op 31 mei bij het verlaten van een bar in Byron Bay, in het zuidwesten van Australië. Zijn persoonlijke spullen blijken nog in de jeugdherberg te liggen waar hij verbleef, maar van de jonge Belg ontbreekt elk spoor. Hij had normaal deze week moeten terugkeren naar ons land, maar dat gebeurde niet.

Al bijna 2 weken vermist
Een grote zoektocht heeft nog steeds niets opgeleverd. "Onze ambassade in Canberra, Australië, staat in nauw contact met de lokale politie van Byron Bay, die koortsachtig op zoek is naar aanknopingspunten voor de verdwijning van de 18-jarige Brusselse student Theo Hayez." Dat zegt Karel Lagatie, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, zaterdag aan Belga. De zoektocht in Byron Bay, waar hij het laatst gezien is op 31 mei, en ook in Melbourne, waar hij naartoe zou gaan, heeft tot nog toe nog niets opgeleverd.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren