Tagtik

DNA-test bevestigt: ontvoerde Roemeense tiener overleden

Het DNA van het vermiste Roemeens tienermeisje, wiens zaak tot massale protesten heeft geleid, werd aangetroffen op menselijke resten in het huis van de verdachte. Dat bericht de openbare aanklager zaterdag.

DNA-test bevestigt identiteit
"Laboratoriumanalyse onthulde het genetische profiel van één persoon, Alexandra Macesanu", zei het parket voor georganiseerde misdaad in een officiële verklaring.

De zaak van de 15-jarige die werd ontvoerd terwijl ze probeerde naar huis te liften, heeft voor een schokgolf in heel Roemenië gezorgd en heeft na publiek protest tot ontslag van een minister geleid.

Minister neemt ontslag
De Roemeense minister van Binnenlandse Zaken Nicolae Moga had ontslag genomen nadat bleek dat de Roemeense politiediensten heel wat fouten maakten in de zoektocht naar het 15-jarig meisje dat ontvoerd was. De tiener wou vorige woensdag al liftend thuis raken, maar werd ontvoerd.

Het meisje slaagde er nog in donderdag verschillende keren het noodnummer 112 te bellen, ze zei toen dat ze werd vastgehouden in een huis in de stad Caracal. De politie viel pas 19 uur later binnen in het juiste huis. Op dat moment was het meisje al dood, ze werd verkracht, vermoord en verbrand door haar ontvoerder. Tijdens het laatste telefoongesprek met de politie riep het 15-jarig meisje "hij komt eraan, hij komt eraan", vooraleer het telefoontje werd afgebroken.

Geklungel bij politie
De politie doorzocht eerst drie foute woningen en slaagde er pas twaalf uur na de oproepen in om het huis van de ontvoerder te lokaliseren. Daarop vroegen de agenten een huiszoekingsbevel aan en wachtten ze vervolgens tot de volgende ochtend om de woning te betreden, maar liefst 19 uur na de telefoontjes.

"Ik heb beslist uit mijn functies te stappen om het prestige van het ministerie te bewaren, dat ernstig is geraakt door de falende handelingen van verschillende van haar werknemers", maakt een ontgoochelde minister Nicolae Moga bekend. Moga was pas één week minister van Binnenlandse Zaken in Roemenië.

Roemenië walgt
De dader is de 65-jarige Gheorghe Dinca, hij heeft de moord bekend en zit in voorarrest. Ook de moord op een meisje dat al vermist was sinds april bekende hij.

De zaak heeft voor massale verontwaardiging gezorgd in Roemenië, duizenden Roemenen kwamen de straat op om te protesteren. Al verschillende hooggeplaatste politiemensen zijn moeten aftreden en nu heeft dus ook de minister van Binnenlandse Zaken de handdoek gegooid.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren