Tagtik

"De percentages die voor Poetin zijn bedacht hebben uiteraard geen enkele link met de werkelijkheid"

Vladimir Poetin werd afgelopen weekend met een monsterscore herverkozen als president van Rusland. Volgens de eerste exitpolls koos 87 procent van de Russen die gingen stemmen voor Poetin. Het wordt de vijfde ambtstermijn van de 71-jarige Vladimir Poetin.

Echte tegenstand had Poetin echter niet, de andere deelnemers aan de Russische presidentsverkiezingen waren immers nepkandidaten van het Kremlin. Voor de start van de verkiezingen werden echte tegenkandidaten al uitgesloten van de verkiezingen.

Normaal gezien kon de Russische president zich niet meer verkiesbaar stellen. Maar Poetin liet de grondwet wijzigen waardoor hij zelfs bij de volgende verkiezingen in 2030 nog eens kan opkomen.

Volgens diverse bronnen werden deze verkiezingen helemaal georkestreerd door het Kremlin en lag de uitslag al vooraf vast. Het team van de overleden Alexei Navalny liet niet na meteen scherpe kritiek te uiten op de verpletterende overwinning van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen van zondag. "De percentages die voor Poetin zijn bedacht hebben uiteraard geen enkele link met de werkelijkheid. Het is niet nodig om erover te discussiëren", reageerde Leonid Volkov, voormalig rechterhand in ballingschap van de overleden Navalny, enkele minuten na de bekendmaking van de eerste resultaten van de Russische presidentsverkiezingen.

(Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren