Tagtik

De kracht van een kopje thee tijdens de feestdagen

De feestdagen zorgen niet alleen voor een overdaad aan voedsel, maar ook voor een teveel aan (alcoholische) drank. Het opgeblazen gevoel, de buikpijn, de (eventuele) kater … er bestaat een remedie onder de vorm van een geestelijk en verwarmend drankje, namelijk thee!

Al duizenden jaren staat thee bekend als een drankje met heel wat eigenschappen. In de natuur vind je heel wat kruiden, bloemen en specerijen waar je thee kunt van maken. Ze zorgen niet alleen voor een heerlijke smaak, maar kunnen ook ons energiepeil op niveau houden, ons tot rust brengen en helpen bij een zenuwachtig gevoel.

Thee is oorspronkelijk een drank die gemaakt wordt van de gedroogde bladeren van de theeplant. Maak je een drank van heet water met losse kruiden, is dit officieel dus geen kruidenthee maar een kruideninfusie.

Maar welke thee drinken we nu best na die feesten of tussendoor?
-muntthee: deze thee helpt tegen misselijkheid en brengt de maag tot rust. Tevens is het ook een energiebooster.
-venkelthee: met een lauwe kop venkelthee verdwijnt misselijkheid als sneeuw voor de zon. Ook die ellendige buikpijn is hiermee supersnel verleden tijd. Bijkomend voordeel: het is nog lekker ook. - gemberthee: de wortel stimuleert je bloedcirculatie en helpt bijzonder goed tegen buik- en hoofdpijn. Ook ontgiften gaat hiermee een stuk sneller. Een wondermiddel willen we het niet noemen, maar dat is het stiekem wel.
-kamillethee: deze thee helpt je maag en darmen te ontspannen dankzij zijn kalmerende werking. Het positieve effect laat zich snel voelen.
-ginsengthee: ginseng is een soort wortel met een warme, kruidige smaak. Ook deze thee werkt ontstekingsremmend en ontspannend, en zal je snel van dat opgeblazen gevoel afhelpen

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren