Tagtik

Beul van Raqqa wil naar België reizen

Anour Haddouchi, Abu Suleiman al Belgiki, doodde en folterde mogelijk honderden mensen in zijn periode bij terreurorganisatie Islamitische Staat. 'De beul van Raqa', zoals de Belg bekend staat, werd zes maanden geleden in Syrië opgepakt op één van de laatste stukjes grondgebied van ISIS, maar wil nu terugkeren naar ons land om hier berecht te worden.

"Ik kan niet beslissen waar mijn procedure plaatsvindt. Maar ik ben een Belgisch staatsburger en zou graag met mijn gezin terugkeren. Als ik veroordeeld word, zou dat in België moeten zijn", communiceert de jihadist.

Al Belgiki werd bekend om de video’s van de berechtingen in Raqqa, waar hij z’n bijnaam voor kreeg. Hij zou ook nauwe contacten onderhouden hebben met Mohamed Abrini, een sleutelfiguur in de aanslagen in Brussel en Parijs die in België gevangen zit.

Veel hebben de ondervragingen van al Belgiki nog niet opgeleverd. Hij werd al meermaals verhoord, maar de jihadist weigert informatie te geven over zijn taken bij de terreurgroep ISIS. Gevraagd naar zijn naam "Butcher of Raqqa" en de financiering van de aanslagen in Europa, glimlacht hij alleen maar.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren