Tagtik

"Beschimpt, bekogeld en aangevallen door jongeren die er enkel op uit zijn om moeilijkheden te veroorzaken"

De hallucinante beelden van gewelddadige jongeren die met elkaar op de vuist gaan op het strand van Blankenberge gaan compleet viraal. Op het moment van het gevecht waren er zaterdag immers bijzonder veel mensen in Blankenberge aanwezig om er te genieten van het zonnige weer, tot enkele jongeren daar anders over beslisten. Het gevolg zijn videobeelden die al de hele dag voor commotie zorgen op social media.

Politievakbond NSPV reageert furieus op het gedrag van de jongeren. "Onze politiemensen worden beschimpt, bekogeld en aangevallen door jongeren die er enkel op uit zijn om moeilijkheden te veroorzaken. Ze getuigen van een totaal gebrek aan respect aan de normen en waarden in onze rechtsstaat", klinkt het.

"Dit is meer dan een brug te ver en vanuit de overheid verwachten we een krachtig signaal, geen zoveelste loze belofte", reageert provinciaal voorzitter Kris Blomme bij VTM Nieuws. Ook van de burgers vraagt NSPV respect. "In plaats van erop uit te zijn om kritiek te geven en filmpjes van politietussenkomsten minutieus te analyseren om toch maar ergens een foutje te vinden, verdienen onze politiemensen alle steun."

De jongeren lijkten zich boven de wet te plaatsen. "En hoe krijg je het nog uitgelegd aan een brave burger, die zijn mondkapje draagt en in zijn bubbel blijft, dat sommigen een totaal gebrek aan respect hebben voor hun medemensen in deze gezondheidscrisis zonder weerga? Onze leden kunnen alvast op ons rekenen. Wij gaan hen wel bijstaan", klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM Nieuws - HLN/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren