Tagtik

Belgen massaal naar Ardennen: 90% volzet

De lesvrije week zorgt ervoor dat heel wat Belgen lastminute besloten hebben om deze en volgende week enkele dagen met vakantie te gaan in de Ardennen of een verblijf te boeken in een vakantiepark.

Tijdens de eerste week van de paasvakantie is reeds 90 procent van de verblijven met een kleine capaciteit volzet in de Ardennen. Voor de tweede week is reeds 80 procent van de kleine toeristenverblijven gereserveerd, terwijl de hotels ondanks de sluiting van de horeca een bezettingsgraad van 70 procent kennen. Dat meldt de Waalse toeristische dienst (WBT). Volgens de Waalse toeristische dienst (WBT) liggen de reservaties hiermee op hetzelfde peil of zelfs iets hoger dan de voorgaande jaren.

"De buitenlandse toeristen komen niet. Hun plaats wordt ingenomen door Belgische toeristen die we eraan willen herinneren dat ze Wallonië kunnen ontdekken in originelere aspecten dan ze zich kunnen voorstellen", aldus de Waalse toeristische dienst.

Heel wat gezinnen met kinderen besloten dus om na het Overlegcomité van vorige week alsnog een vakantie te boeken in eigen land. Het belooft deze week tevens heel goed weer te worden en dat zet mensen ook aan om vakantie te boeken. "Het is voor ons ook een midweek in het laagseizoen. Daarom liggen de prijzen ook lager, wat nog een extra stimulans is om te boeken", klinkt het bij Center Parcs.

De Belgische toeristen kunnen de Ardennen dus zorgeloos ontdekken. "De paasvakantie zal onder dezelfde omstandigheden verlopen als de krokusvakantie, wat wil zeggen dat de Belgen zich kunnen verplaatsen en het Gewest opnieuw kunnen ontdekken met respect voor de gezondheidsregels", vat Waals minister van Toerisme Valérie De Bue (MR) samen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren