Tagtik

Australische fakete kanker om geld te verdienen

Een Australische vrouw werd schuldig bevonden aan fraude nadat ze bijna 35.000 euro inzamelde voor haar kankerbehandeling. De 27-jarige Lucy Wieland had via een website een hele fundraisingcampagne gelanceerd om haar kankerbehandeling te kunnen financieren. De Australische rekende op wilde weldoeners om haar eierstokkanker te kunnen laten bestrijden.

Op haar Instagramaccount probeerde Wieland haar verhaal geloofwaardig te maken door te poseren met een ademhalingsmasker en in een ziekenhuisbed, met heel wat medische apparatuur rond zich.

Deze vrouw had echter helemaal geen kanker en was er enkel op uit om op frauduleuze manier geld in te zamelen. Ze werd gearresteerd en en kreeg twee jaar cel.

Enkele inwoners van haar thuisstad Townsville roken onraad na de vele posts op social media en de massale geldinzameling en verwittigden de politie, die na een grondig onderzoek het bedrog ontdekte.

"De echte slachtoffers hier zijn de mensen uit de gemeenschap die de verhalen hebben gehoord, en hebben geprobeerd om te helpen", reageerde inspecteur Chris Lawson nadat de vrouw schuldig werd bevonden aan fraude.

(Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren