Tagtik

23 miljoen jongens trouwen voor 15e levensjaar

Maar liefst 115 miljoen jongens zouden getrouwd zijn toen ze nog kind waren, 23 miljoen onder hen zouden een kindhuwelijk zijn aangegaan nog voor ze 15 jaar oud waren. Dit enorm hoge aantal kinderbruidegoms baren kinderrechtenorganisatie Unicef zorgen.

"Kinderhuwelijken stelen de jeugd", zegt Unicef-directeur Henrietta Fore op de social media van de organisatie. "Kinderbruidegoms krijgen verantwoordelijkheden waar ze misschien nog niet klaar voor zijn. Te jong trouwen betekent te jong vader worden. De druk om geld te verdienen voor het gezin staat opleiding en kansen op een carrière in de weg."

Kinderhuwelijken komen vooral voor in de Centraal-Afrikaanse Republiek (28 procent), Nicaragua (19 procent) en in Madagaskar (13 procent). Dat meldt Unicef in een rapport over kinderhuwelijken uit 82 landen.

"Unicef wil dat jongeren uit kunnen groeien tot hun volle potentieel", aldus de Unicef-directeur. "We moeten kindhuwelijken daarom tegengaan. Dat kan door verder onderzoek, door investeringen en door het ondersteunen van jongeren."

(Skwadra by Tagtik/Source: Unicef/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren