Tagtik

Vanaf dinsdag dalen de temperaturen opnieuw

Geniet dit weekend nog van deze hoge temperaturen, want vanaf dinsdag zorgen een regenbui en wat bewolking voor verkoeling.

Zaterdag wordt het opnieuw zonnig met eventueel wat hoge wolkensluiers of enkele onschuldige stapelwolkjes. De maxima liggen tussen 26 graden in de Hoge Venen en 30 tot 33 graden in Vlaanderen bij een zwakke variabele wind. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht is het rustig en helder tot lichtbewolkt. Vooral over het westen van het land verschijnen er wat meer hoge wolkenvelden. De minima liggen tussen 14 graden in sommige Ardense valleien en 21 graden in de grote steden. De wind blijft zwak uit zuid tot zuidoost.

Zondag blijft het vrij zonnig met soms wat meer hoge wolkenvelden. De maxima liggen tussen 26 graden op de Ardense hoogten en 32 graden in het centrum. de wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost.

Maandag is het eerst in vele streken nog vrij zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf in het westen. In de late namiddag of avond (en daaropvolgende nacht) zijn enkele plaatselijke buien mogelijk, eventueel met onweer. De maxima variëren van 23 graden aan zee en 29 graden in de Kempen. De wind waait meestal zwak en ruimt van zuid naar noordwest.

Dinsdag wordt het wisselvallig met afwisselend zon en wolkenvelden en lokaal intense onweersbuien. Het wordt gevoelig koeler, met nog maxima tussen 19 en 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westen.

Woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Het blijft vaak droog, al zijn er vooral 's ochtends nog enkele buien mogelijk over het zuidoosten. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden bij een meestal matige wind uit het noordwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Gilles Maes

Gilles Maes

Chroniques et billets d'humeur

Ook dit kan u interesseren