Tagtik

Prins Laurent: "Waarom hebben we eigenlijk een koning nodig?"

Prins Laurent, die niet om een straffe uitspraak verlegen is, heeft stevig op het Belgische koningshuis ingehakt in een interview met cartoonist Marec, gepubliceerd door Het Nieuwsblad.

In een poging de wereld waarin hij leeft en de beperkingen die hij ondergaat te verklaren, benadrukt hij het zeer traditionele karakter van de koninklijke familie en vergelijkt hij zijn leven met dat van iemand die in de Middeleeuwen leeft.

“Een koninklijke familie is gebaseerd op een structuur die ouder is dan de Middeleeuwen”, legt Prins Laurent uit, die betreurt dat deze werkwijze niet tegelijkertijd met de samenleving is geëvolueerd. “Je zou kunnen zeggen dat ik ergens in de middeleeuwen leef.”

De prins twijfelt aan de relevantie van het hebben van een dominante figuur aan de top van de samenleving en twijfelt aan het nut van de monarchie, in de overtuiging dat België het zonder zou kunnen stellen. ‘Wat ik niet begrijp is dat de samenleving altijd zo’n figuur boven de samenleving moet hebben: een president, een premier, een koning’, zei hij.

Hoe reageert zijn familie op deze gewaagde quotes?

(Skwadra and FL by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren