Tagtik

Ook dit weekend nog ongewoon warm

Geniet dit weekend en maandag nog van de tropische temperaturen. Deze 'indian summer' lijkt vandaf dinsdag immers plaats te maken voor eerder typisch herfstweer.

Vrijdag is het opnieuw zonnig en zeer warm. Het kwik klimt naar waarden tussen 26 graden in de hoge Ardennen en aan zee en 30 of 31 graden in de meeste andere streken. Er staat een zwakke zuidelijke of veranderlijke wind. Aan de kust steekt 's namiddags een zeebries op. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en vrijdagnacht blijft het rustig en helder. De temperaturen dalen tot 14 à 19 graden, maar in sommige Ardense valleien kan het meer afkoelen. De wind blijft zwak en veranderlijk. Hier en daar kan een beetje nevel of mist ontstaan, voornamelijk in het westen van het land.

Ook zaterdag staan zon en warmte op het menu. Een beetje ochtendgrijs is niet uitgesloten, vooral in de kuststreek en langs de Schelde. De maxima liggen rond 26 graden in de hoge Ardennen, rond 27 graden aan zee en tussen 30 en 32 graden in de meeste andere streken. De wind is zwak uit het zuiden. Aan zee kan 's namiddags een noordoostelijke zeebries opsteken.

Zondag blijft het zonnig, met geleidelijk wat meer hoge wolkenvelden. Het blijft warm met maxima tussen 26 graden in de Hoge Venen en 31 graden op verscheidene plaatsen in Vlaanderen. De wind is meestal zwak tot soms matig uit zuidzuidoost.

Maandag is het zonnig met geleidelijk meer hoge bewolking. In de loop van de dag verschijnen er ook meer stapelwolken en groeit de kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 28 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak, eerst uit zuid tot zuidwest en later uit west tot noordwest.Tijdens de nacht van maandag op dinsdag kunnen felle onweersbuien over het land trekken.

Dinsdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden en mogelijk felle (onweers)buien. Het wordt gevoelig koeler, met nog maxima tussen 19 en 24 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren