Tagtik

Man overleeft 9/11 maar sterft in terreuraanval Nairobi

De Somalische moslim­terreurorganisatie Al-Shabaab heeft gisteren een terreuraanslag gepleegd op een luxehotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Vijf gewapende terroristen vielen het vijfsterrenhotel en kantorencomplex Dusit binnen. Ze brachten er verschillende bommen tot ontploffing en vuurden er heel wat schoten af. 21 mensen overleefden de terreuraanval niet. Na ruim twintig uur kon de Keniaanse politie de terroristen uitschakelen.

Onder de dodelijke slachtoffers bevindt zich de Amerikaan Jason Spindler. Hij werkte als CEO van DEV International, een management- en investeringsbedrijf gevestigd in Nairobi. Op het moment dat de gewapende terreurstrijders zijn hotel binnenstormden, zat hij een koffie te drinken in de bar. Jason overleefde de aanslag niet.

De in Texas geboren en getogen Jason Spindler overleefde op 11 september 2001 de terreuraanslag op de WTC-torens in New York. Als bij wonder kwam hij levend uit het World Trade Center toen twee vliegtuigen zich in de torens boorden.

Jason Spindler overleefde de tweede terreuraanslag uit zijn leven echter niet. Dat bevestigt zijn broer Jonathan in de Amerikaanse pers.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren