Tagtik

'Je zal de seksslaaf worden van een man van 45'

Tijdens een interview over gevallen van verkrachting en misbruik in de Franse cinema, onthult Catherine Ringer dat ook zij het slachtoffer was van dit soort misbruik.

Catherine Ringer, het voormalige lid van de populaire Franse poprockgroep 'Rita Mitsouko', was te gast bij France Inter. Toen de journaliste de zaak van Judith Godrèche ter sprake bracht, onthulde Catherine Ringer de pijn die zij zelf jarenlang heeft moeten ondergaan.

"Van mijn 13e tot mijn 20e heb ik enorm geleden. Ik was de seksslaaf van een man. Hij misbruikte zijn macht over mij", ... "Ik vond mezelf in wat Judith vertelt, behalve dat zij geslagen werd en de dader veel ouder was. Ja in deze periode werden we misbruikt onder het voorwendsel van kunst, evolutie en provocatie. Er waren heel wat jonge meisjes zoals mij die een fout maakten en geen 'neen' dierven zeggen. En misschien wel 'ja' zeiden, en ik maak er deel van uit."

De zangeres van Rita Mitsouko sprak een paar jaar geleden al met VSD:
"Ik was heel lang het slachtoffer van een narcistische viezerik die me naar pornografische gebieden leidde, naar verkrachtingen, enz. Ik was een jong meisje, enigszins in de steek gelaten door ouders die er niets van wisten en die zich echt ver van die zaken bevonden. En bovendien moet gezegd worden dat we in een andere tijd leefden, in de jaren zeventig. Ze wouden doen zoals Emmanuelle: jij wordt de slaaf van een man van 45 jaar oud. Ik schenk je aan hem...'" Ze liet het gebeuren, geeft ze toe: "Ik heb veel geleden, ik heb veel gehuild, ik heb veel trauma's moeten verwerken".

(Tagtik/Source: France Inter/Picture: Anthony Tran for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren