Tagtik

Hoe weet je of je zweet stinkt of niet?

Hoe weet je nu of je zelf stinkt of niet?

Zweet stinkt niet! Het is een heldere, geurloze vloeistof die voornamelijk uit water, zout, eiwitten en vetten bestaat. De geur die we ‘lichaamsgeur’ noemen, wordt veroorzaakt door de interactie met bepaalde bacteriën. Ons lichaam herbergt miljoenen onschadelijke bacteriën die helpen bij de natuurlijke verdediging van onze huid.

Professor emeritus Tim Jacob van de universiteit van Cardiff legt uit aan de Britse krant The Guardian:
“Je ruikt je zweet het best onder je oksels, waar het zich concentreert. Maar panikeer niet wanneer je op de tram een sterke lichaamsgeur ruikt. De kans is klein dat jij het bent”.

Heb je toch twijfels? Vraag dan even aan een vertrouwd persoon om te weten of deze ‘iets’ aan jou ruikt. Zelf ben je zo gewend aan je eigen lichaamsgeur, dat andere mensen die sterker ruiken dan jijzelf. Wil je toch zeker zijn, neem dan een douche en trek een proper t-shirt aan.

Deze voedingsmiddelen hebben een invloed op zweet
Bij het eten van sommige voedingsmiddelen, gaat zweet sneller ruiken. Dit is het geval bij het eten van veel look, asperges en ajuinen. Het oorspronkelijke geurloze zweet wordt dus beïnvloed door wat je eet, waardoor je zweet een ‘geurtje’ krijgt

(Tagtik/Source: The Guardian/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren