Tagtik

Als Trump verkozen wordt, laat hij prins Harry uitwijzen

Midden in de verkiezingscampagne maakt Donald Trump er geen geheim van dat als hij herkozen zou worden, hij Prins Harry uit de Verenigde Staten zou laten verdrijven.

Na een openbare bijeenkomst die dit weekend in Maryland werd georganiseerd, maakte de voormalige Amerikaanse president Donald Trump geen geheim van zijn gevoelens jegens Prins Harry. Dat deed hij ter antwoord op vragen van Daily Express. En het minste wat we kunnen zeggen is dat zijn gevoelens tegenover de Britse prins niet echt positief zijn. “Ik zal hem niet beschermen”, verklaarde hij meteen. "Hij heeft de koningin verraden. Het is onvergeeflijk."

Kan de ziekte van koning Charles hem echt dichter bij de koninklijke familie brengen? “Harry moet bewijzen dat hij het meent”, waarbij hij van de gelegenheid gebruik maakte om de spot te drijven met de regering-Biden, die hij te mild vindt jegens de hertog van Sussex: “Ik denk dat ze te zachtaardig tegen hem zijn geweest nadat hij dit heeft gedaan”.

Trump lijkt de breuk van prins Harry met de Britse koninklijke familie niet te hebben vergeven, een breuk die hij beschouwt als verraad aan koningin Elizabeth II.

Volgens sommige Amerikaanse media doelt de voormalige president echter mogelijk ook op een conflict tussen het Department of Homeland Security (DHS) en een waakhondgroep, die de federale overheid aanklaagt voor documenten met betrekking tot de immigratiepapieren van Harry en zijn visumaanvraag. .

In zijn vorig jaar gepubliceerde memoires gaf Prins Harry, die nog geen Amerikaans staatsburger is, toe dat hij in zijn jeugd drugs gebruikte. Een element dat zou kunnen meewegen in zijn visumaanvraag.

De waakhondgroep is van mening dat de bekentenis in strijd is met het DHS-toegangsprotocol, terwijl Homeland Security zegt dat Harry recht heeft op privacy en dat de bekentenis niet te vergelijken is met een beëdigde verklaring.

De verklaring van Donald Trump komt een paar dagen na het interview van Prins Harry in de show ‘Good Morning America’, waarin hij zei dat hij overwoog een Amerikaans paspoort aan te vragen, ‘een idee dat bij me opkwam’, had hij bij deze gelegenheid bekend.

(Tagtik/Picture: DFID/Michael Hughes via Openverse under license CC-BY-2.0 )

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren