Tagtik

Man trekt ingegroeid haartje uit en valt in diepe coma: 4 procent overlevingskans

Dokters dachten dat een man ‘hersendood’ was en ze gaven hem slechts vier procent overlevingskans nadat hij had geprobeerd een ingegroeid haartje uit te trekken.

Steven Spinale kreeg in 2022 de diagnose sepsis. Hij vocht voor zijn leven vechten. De vader van twee belandde in een kunstmatige coma en moest een openhartoperatie ondergaan. Steven was toen 36 jaar oud en was een maand lang erg ziek, terwijl de dokters er maar niet in slaagden te achterhalen wat er met hem aan de hand was, aldus zijn zus Michelle op GoFundMe. Het enige waar ze echter achter konden komen, was dat de kerel ‘ergens inwendig bloedde’. Wat bleek, Steven had geprobeerd een ingegroeide haar in zijn lies te verwijderen, die geïnfecteerd raakte.

De Amerikaan vocht uiteindelijk voor zijn leven vanwege bloedvergiftiging. Sepsis kan worden veroorzaakt door een infectie in elk deel van het lichaam en is een levensbedreigende aandoening die optreedt wanneer het immuunsysteem overreageert en meerdere orgaanfalen en de dood kan veroorzaken.

Michelle heeft op TikTok updates gegeven over het moeilijke pad van haar broer nadat ze een GoFundMe had gemaakt om het gezin te steunen. “Hij werd bij talloze ziekenhuizen afgewezen [die dachten] dat hij het verzon. Hij begon bloed over te geven en ze stuurden hem nog steeds naar huis”, zei ze. “De volgende dag moest mijn zus 911 bellen omdat hij niet meer kon ademen.” Vervolgens werd ontdekt dat hij een ‘zeldzame bacterie had die door zijn lichaam raasde en al zijn organen afsloot’.

Het lichaam van Steven raakte in een sceptische shock en hij werd getroffen door een aantal aandoeningen in het ziekenhuis, terwijl Michelle schreef dat hij ook nog eens griep A had opgelopen en een dubbele longontsteking had. Ze voegde eraan toe dat de sepsis zijn hart had bereikt en dat hij ook een ‘kleine beroerte’ had gehad. Steven werd in een kunstmatig coma gebracht, en zijn familie kreeg te horen dat hij slechts vier procent kans had om te overleven.

Maar een mirakel voltrok zich. Na een maand vol behandelingen werd hij wakker uit zijn coma zonder hersenbeschadiging.

Eind november 2022 kwam er een positieve update over Steven: Hij had nog een lange weg te gaan in zijn revalidatie, maar was op het goede pad. "Hij leert zelfstandig rechtop zitten, wat geweldig is!!!!” voegde Michelle eraan toe. 

Recente TikToks zeggen dat Steven een ‘nieuwe glans in zijn ogen’ heeft en zijn familie zegt dat hij ‘bewijst dat de dokters ongelijk hadden’. Ze noemen hem ‘een wonder’, terwijl hij opnieuw leert lopen.

(FVDV for Tagtik/Source: GoFundMe - Ladbible/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren