Tagtik

Cocaïneverslaafde haaien gaan helemaal over de rooie

Haaien die voor de kust van Florida op de loer liggen, speuren tegenwoordig naar pakjes cocaïne die in de oceaan zijn gedumpt door drugshandelaren op weg naar de Verenigde Staten. De dieren zijn verslaafd geworden aan het poeder.

Gezien de enorme hoeveelheden drugs die elk jaar op de stranden aanspoelen en door de autoriteiten uit de oceaan worden verwijderd, wilde zeebioloog Tom Hird vaststellen of haaien cocaïne hadden ingenomen als onderdeel van een nieuwe televisieserie genaamd "Cocaine Sharks".

Bij hun observatie merkten wetenschappers vreemd gedrag op. Een hamerhaai, een soort die doorgaans uit de buurt van mensen blijft, snelde naar hen toe ​​en leek zijwaarts te zwemmen.

Zes meter onder het oppervlak werd een grijze haai gezien die in kleine cirkels zwom, schijnbaar gefixeerd op een object dat er niet was.

De onderzoekers testten vervolgens de reactie van de haaien op pakjes die ze in het water lieten vallen en die qua grootte en vorm vergelijkbaar waren met balen cocaïne. De haaien gingen regelrecht op de bundels af en namen ze in hun kaken; een van hen zwom zelfs weg met een van de nep-cocaïnepakjes.

Wetenschappers Hird en Fantana probeerden vervolgens het fysieke effect van cocaïne na te bootsen door een bal hooggeconcentreerd vispoeder te gebruiken om een ​​enorme reactie bij haaien teweeg te brengen.

Je zag de haaien wild worden. "Ik denk dat we een potentieel scenario hebben van wat er zou kunnen gebeuren als je cocaïne aan haaien zou geven", zegt Hird tijdens de show. "Het zette hun hersenen in brand. Het was krankzinnig."

(Tagtik/Source: New York Post/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren