Tagtik

'Zomer met hittegolven én onweer komt eraan'

Er lijkt een bijzonder warme zomer voor de deur te staan. Dat zegt MeteoBelgië, dat de jongste jaren bewees vaak erg nauwkeurig het weer te kunnen voorspellen.

Terwijl we in het eerste deel van mei vooral geconfronteerd worden met koud en somber weer, wordt de zomer bloedheet. Dat schrijft MeteoBelgië in de kranten van Sudpresse. "Het wordt een periode vol warm weer vanaf midden mei. We krijgen dan rustiger en droog weer, maar vooral veel hogere temperaturen. We zullen wel heel het einde van de maand moeten opletten voor onweer", klinkt het.

Zo zouden er komende zomer verschillende hittegolven plaatsvinden in ons land. Het gevaar voor daarmee gepaard gaande zware onweersbuien is echter ook reëel, benadrukt MeteoBelgië. Zo zou komende zomer wel eens heel erg kunnen lijken op de zomer van 2018. MeteoBelgië voorspelt immers dat de zuidelijke en oostelijke delen van het land opnieuw getroffen zullen worden door zware neerslag tussen de hittegolven door.

"Dit is wat onze metingen op dit moment zeggen. Maar ze zijn wel al heel vaak juist gebleken", kadert MeteoBelgië haar opvallende voorspelling.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren