Tagtik

Noorden van Engeland lijdt onder stortregens

Noodweer heeft in het noorden van Engeland al voor één dode gezorgd. Een vrouw werd er meegesleurd door de rivier Derwent. Het levenloze lichaam van de vrouw werd enkele uren later teruggevonden in de rivier in Derbyshire, in het noorden van Engeland.

Op 24 uur tijd is in de regio's Yorkshire en de East Midlands in het noorden van Engeland meer regen gevallen dan tijdens een normale maand. Het peil van verschillende rivieren is daardoor bijzonder hoog en heel wat straten staan er blank. Het openbaar vervoer ligt op veel plaatsen lam door het noodweer. Vooral de rivier Don dreigt op verschillende plaatsen buiten zijn oevers te treden. Inwoners van de getroffen dorpen en steden wordt aangeraden om hun huizen te verlaten. Op andere plaatsen raadt de politie iedereen dan weer aan om binnen te blijven.

Intussen heeft het acute overstromingsgevaar zich verplaatst naar Doncaster. Op verschillende plaatsen is de rivier Don daar al buiten zijn oevers getreden. De politie waarschuwt automobilisten om rekening te houden met overstroomde straten. Pas komende nacht zou het stoppen met regenen.

(Skwadra by Tagtik/Source: BBC/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren