Tagtik

Théo Hayez, precies 1 jaar verdwenen

Precies 1 jaar geleden, op 31 mei 2019, rond 23 uur verliet Théo Hayez, een Belgische student uit Overijse op rondreis in Australië, een nachtclub in het Australische dorp Byron Bay. Sindsdien is de jongeman spoorloos.

Al na enkele dagen sloeg de familie van Théo alarm. Zijn paspoort en zijn spullen waren in het hostel waar hij verbleef, blijven liggen. De plaatselijke politie startte meteen een onderzoek en enkele familieleden van de student reisden af naar Australië om te helpen bij de zoektocht. Alle grote middelen werden daarbij ingezet.

Van Théo werd geen enkel spoor teruggevonden: in juli werd nabij het strand Tallow Beach wel een pet van hem teruggevonden die hij droeg op de avond van zijn verdwijning.

"Momenteel zijn de officiële zoekacties door de politie al een hele tijd gestopt", vertelde Eveline Masco, correspondente voor VRT NWS in Australië, in 'De ochtend' op Radio 1. "Maar na een jaar blijven de vrijwilligers nog hoopvol, ze blijven ook affiches verspreiden. Al slinkt de hoop wel naarmate de tijd vordert."

Ook de ouders van de verdwenen student geven de moed niet op: zij startten met een website waarop iedereen nog tips kwijt kan en een Australische onderzoeksjournalist maakte een podcastreeks over de verdwijning.

De familieleden konden via zijn Google-account volgen welke weg hij op de fatale avond heeft afgelegd. Zijn laatste meters blijkt hij snel te hebben afgelegd door de bossen. "Totdat het spoor plots stopt in de omgeving van de iconische vuurtoren van Byron Bay", aldus Masco. "Het blijft een groot raadsel wat hij daar deed, of met wie hij er geweest is."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Belga)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren