Tagtik

Man laat zich voor de 35e keer kruisigen zoals Jezus

Voor de 35e keer speelt Ruben Enaje, een 63-jarige Filipino, de rol van Jezus Christus in een re-enactment van de kruisiging in de Filipijnen.

De Filipino, een timmerman en huisschilder, laat voor de 35e keer nagels door zijn handen kloppen in een traditie die elk jaar honderden toeristen naar de provincie Pampagna in de Filipijnen lokt. Zeven andere dorpelingen ondergaan dezelfde boetedoening.

Donderdagavond kreeg Enaje een telefoontje van een journalist van Associated Press. Daarin vertelde hij dat hij overwogen had om te stoppen met zijn jaarlijkse religieuze boetedoening omdat hij zich te oud begint te vinden. Zijn dorpelingen overtuigden hem om toch maar op deze manier te bidden voor zieke familieleden en allerlei andere kwalen. Hij zei ook te zullen bidden voor de slachtoffers van de conflicten in Oekraïne en Gaza en voor vrede in de wereld.

Tijdens de jaarlijkse kruisigingen dragen de boetelingen een doornige kroon van twijgen op hun hoofd en sleuren ze bij bijzonder warme temperaturen een zwaar houten kruis meer dan een kilometer een heuvel op. Ze laten spijkers door hun handpalmen en voeten slaan en hangen daarna ongeveer 10 minuten lang in de zon op het houten kruis.

Kerkleiders in de Filipijnen hebben in het verleden al kritiek geuit op de kruisigingen en zelfkastijdingen: zij vinden dat gelovigen ook op een andere manier hun toewijding tot hun geloof kunnen tonen.

(PP/Source: Mirror.co.uk/Illustration picture: Wim van 't Einde on Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren