Tagtik

Bejaarde vrouw met hond opgeslokt door alligator in park (VIDEO)

De familie van een 85-jarige vrouw uit Florida heeft een rechtszaak wegens onrechtmatige dood aangespannen tegen het vastgoedbeheerbedrijf van de lokale gemeenschap. Gloria Serge liet haar hond, Trooper, uit buiten haar huis aan de Spanish Lakes Fairways, dat grenst aan een vijver in Fort Pierce, op 20 februari 2023. Maar de dame overleefde die wandeling niet.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Gloria Serge en haar hond langs de waterkant lopen terwijl een alligator naar de andere kant van de vijver begint te zwemmen. Blijkbaar niet op de hoogte van de dreigende aanwezigheid van de alligator, vervolgden Gloria en Trooper hun wandeling totdat de 3 meter lange alligator uit het water tevoorschijn komt. Gloria valt, de hond Trooper rent weg en de alligator trekt de vrouw aan haar linkervoet het water in.

Buren, die haar geschreeuw hoorden, belden de hulpdiensten, maar de alligator verdronk haar voordat de eerstehulpverleners haar konden redden.

De autoriteiten hebben de alligator gevangen genomen en geëuthanaseerd.

Gloria's familie heeft zojuist een rechtszaak aangespannen tegen de Wynne Building Corporation, die de locatie van de lokale gepensioneerden beheert. De nabestaanden van Gloria beweren dat het bedrijf er niet in is geslaagd de locatie veilig te houden en de alligator had moeten verwijderen omdat deze als “overlast” werd beschouwd omdat hij langer dan anderhalve meter was.

Advocaten die de familie van mevrouw Serge vertegenwoordigen, beweren ook dat vastgoedbeheerders bewoners en personeel toestonden alligators te voeren in de vijver achter haar huis, wat de kans op een aanval ‘aanzienlijk vergroot’. Het advocatenkantoor beweert ook bewijs te hebben dat gemeenschapsonderhoudswerkers eerder kippenresten hadden gevoerd aan de alligator die Glora had vermoord. Ze zouden de alligator zelfs 'Henry' gedoopt hebben.

“Er zijn geen borden rond het meer geplaatst om bewoners te waarschuwen voor de aanwezigheid van een alligator, en vastgoedbeheerders moedigden mensen aan om bij het meer te gaan zitten door een bankje langs de oever te plaatsen”, aldus de advocaat van de familie.

(Tagtik/Source: Floridanews/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren