Tagtik

Minder dan 1 op 3 vrouwen met niet-Europese nationaliteit werken in België

In België werken amper 29 procent van de vrouwen met een niet-Europese nationaliteit. Ons land is daarmee de slechtste leerling van de Europese klas. "Migratiebeleid faalt qua instroom, erkenning én terugkeer.", aldus arbeidseconoom Stijn Baert.

De cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat liegen niet. De werkzaamheidsgraad onder vrouwen met niet-EU-nationaliteit zijn dramatisch in België. Amper 29% van de vrouwen in België die een nationaliteit hebben van een land buiten de Europese Unie heeft een job. Zweden is het op één na slechtst scorende land met 39%. In de meeste andere EU-lidstaten schommelt de werkzaamheidsgraad bij vrouwen met niet-EU-nationaliteit rond de 50%.

Het was arbeidseconoom Stijn Baert die de cijfers deelde op Twitter. Volgens hem is de reden te zoeken bij het gebrekkige migratiebeleid. "Slechts 3 op 10 vrouwen met niet-Europese nationaliteit werken. Geen enkel EU-land doet slechter. Migratiebeleid faalt qua instroom (weinig complementair met arbeidsmarkt), erkenning (traag) én terugkeer (voor wie niet erkend raakt)", aldus Baert. (Skwadra by Tagtik/Source: Twitter)

Ook dit kan u interesseren