Tagtik

Meer vacatures bij VDAB dan voor coronacrisis

Is de economie zich stilaan aan het herstellen van de schok die de uitbraak van de coronapandemie in het begin van vorig jaar heeft veroorzaakt? Eén van de economische indicatoren wijst in ieder geval op een herstel.

In de vorige 12 maanden heeft de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling precies 297.928 vacatures ontvangen.

"Dat is 16,4% meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor. Het aantal vacatures over twaalf maanden overschrijdt daarmee zelfs het pre-coronaniveau", zo meldt VDAB in het vacaturebericht van juli 2021.

"In juli 2021 werden 28.262 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren)", zo klinkt het nog. "Dat is 64,7% meer dan in juli 2020. Het hoge verschilpercentage ligt in lijn met andere positieve signalen over economisch herstel."

"Metaal, Vervaardiging van bouwmaterialen en Energie, water en afvalverwerking zijn de sterkst groeiende sectoren, met minstens de helft meer vacatures. Ook Financiële diensten en Openbare besturen behoren tot de goed scorende sectoren", aldus de VDAB.

(Fausto by Tagtik/Source: VDAB.be/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren