Tagtik

Marc Coucke moet Perrigo 266 miljoen euro betalen

Ondernemer Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland moeten het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo een schadevergoeding van 266 miljoen euro betalen.

Marc Coucke en het investeringsfonds verkochten Omega Pharma in 2014 aan Perrigo. De Amerikanen telden maar liefst liefst 3,8 miljard euro (inclusief schulden) neer voor Omega Pharma. Coucke krijgt 620 miljoen euro in cash en voor hetzelfde bedrag aan Perrigo-aandelen. Hij krijgt ook een zitje in het management en het bestuur van Perrigo. Coucke verlaat Perrigo al na 2 jaar. De resultaten blijken echter tegen te vallen en de Amerikanen vinden dat ze te veel betaald hebben voor het bedrijf én dat Coucke en co bedrog hebben gepleegd. Volgens Perrigo hebben Coucke en Waterland de balans van Omega Pharma opgesmukt om een hogere prijs te krijgen voor de verkoop. Ze zouden onder meer onverkochte voorraden als omzet hebben geboekt.

Er lag een monsterclaim van 1,9 miljard euro op tafel van de drie arbiters die moesten oordelen of Coucke en het investeringsfonds Waterland destijds bedrog hebben gepleegd bij de verkoop van Omega Pharma. Uiteindelijk heeft de arbitragerechtbank Cepani een verdict geveld. De krant Tijd meldt dat Marc Coucke en het investeringsfonds Waterland een schadevergoeding van 266 miljoen euro moeten betalen.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Tijd/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren