Tagtik

Geen thuiswerk meer na corona in 1 op 10 kmo's

Uit een rondvraag in opdracht van SD Worx bij meer dan 600 bedrijfsleiders en personeelsverantwoordelijken bij kleine en middelgrote ondernemingen, blijkt dat de grote meerderheid van deze kmo's ook na de coronacrisis telewerken zal toelaten.

4 op 10 kmo’s zullen toelaten dat hun medewerkers (maximaal) twee, drie, vier of zelfs vijf dagen per week thuiswerken. Bij de meeste kmo's zullen de werknemers nog maximaal twee dagen per week mogen thuiswerken, bij 1 op 10 zelfs vijf dagen per week.

Bij bijna de helft zal minimaal één dag per week thuiswerken toegelaten worden. 1 op 10 kmo's is dan weer wel van plan om thuiswerken helemaal niet meer toe te staan.

"De meerderheid van de Vlaamse en Brusselse kmo’s lijkt blijvend overtuigd dat deze maatregel redelijk tot veel bijdraagt tot het aantrekken en behoud van personeel", zo zegt Annelies Rottiers, strategisch adviseur kmo bij SD Worx, op de website van SD Worx.

"Werkgevers evolueren vanaf september naar een nieuw structureel evenwicht. Bedrijven zoeken eenvoud en duidelijkheid in hun 'terug naar kantoor'-beleid, maar willen wel rekening houden met voorkeuren van hun medewerkers", zo klinkt het nog. "Duidelijke afspraken zijn een must, maar het is duidelijk dat de meeste kmo’s extra flexibiliteit voorzien."

(Fausto by Tagtik/Source: SDWorx/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren