Tagtik

Colruyt neemt drastische beslissing

Colruyt heeft als eerste grote supermarktketen in België besloten om te stoppen met plastic zakjes voor fruit en groenten. Dat maakte Colruyt Group vandaag zelf bekend via social media.

Het is een vertrouwd beeld: heerlijk vers fruit en gezonde groenten liggen netjes gestapeld in bakken in de supermarkt, klaar om gekozen te worden door de consument. Op dit moment moeten klanten hiervoor nog een plastic zakje gebruiken om hun uitgekozen fruit en groenten in te leggen. Daar maakt Colruyt weldra komaf mee. "Als eerste Belgische retailer stoppen we helemaal met eenmalige zakjes, in al onze winkels met groenten en fruit", klinkt het.

Deze beslissing van de Belgische supermarktketen heeft grote positieve gevolgen voor het milieu. "Zo vermijden we op jaarbasis 150 miljoen plastic zakjes. En we creëren eenvoud en duidelijkheid voor de klant, die steeds meer bewust wil consumeren", maakt Colruyt trots bekend. In juni start Colruyt met 50 pilootwinkels, in oktober volgt de filialen in het hele land.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren